کانون دانش، صنعت و هماهنگی بازار قند و شکر کشور در دزفول راهاندازی شد
پیام خوزستان – دزفول
رئیس دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول گفت:این دانشگاه پس از پیگیری فراوان موفق به اخذ مجوز راه اندازی کانون دانش، صنعت و هماهنگی بازار قند و شکر کشور شد.
محمدرضا عصاری روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا امنیت غذایی را یکی از پارامترهای توسعه در هر کشور دانست و گفت: تامین شکر یکی از عناصر اصلی امنیت غذایی کشور باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه 50 درصد شکر تولیدی کشور از نیشکر بوده و بیشتر این محصول در خوزستان تولید میشود، افزود: فرآوردههای جانبی نیشکر مانند باگاس از دغدغههای این صنعت به شمار میروند و میتوان از این ماده به جای نابودی جنگل و خروج ارز برای تولید کاغذ استفاده کرد.
رئیس دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول انجام پژوهشهای علمی را وظیفه ذاتی دانشگاه دانست و گفت: با توجه به اینکه نمیتوان شرکتهای تولید نیشکر را درگیر پژوهش کرد به همین منظور، با پیگیریهای صورت گرفته دانشگاه جندی شاپور دزفول متولی کانون دانش، صنعت و هماهنگی بازار قند و شکر شد.
وی این کانون را یک طرح ملی دانست و افزود: اساس و هیات مدیره این کانون مشخص شده که امیدواریم فعالیت این کانون موجب ارتباط صنعت قند و شکر در پایین دست و بالادست شود ضمن اینکه پیشنهاداتی برای اصلاح قوانین این صنعت با حمایت معاون علمی ریاست جمهوری ارائه خواهد شد.
عصاری با استقبال از ایدهها و نظرهایی که میتوانند زمینه ساز فعالیت اقتصادی شوند و به محصول برسند، گفت: پیش از این بستری برای تحلیل، بررسی و حمایت ایدهها به غیر از مرکز رشد دانشگاه آزاد در شمال خوزستان وجود نداشت که در نشست با معاون علمی ریاست جمهوری، مجوز ایجاد مجتمع نوآوری، شکوفایی و فناوری در دانشگاه جندی شاپور دزفول اخذ شد.
وی افزود: سال گذشته برای راه اندازی این مجتمع 20 میلیارد ریال اعتبار اختصاص داده شد که با راه اندازی این مجتمع در حوزههای تخصصی قند و شکر، بازیافت، منابع آبی و سایر حوزهها اقداماتی انجام میشود.
رئیس دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول اظهارداشت: فراخوان برای دریافت ایدههای برتر در این زمینه داده شده و از این ایدهها تا مرحله تجاری سازی حمایت خواهد شد.
وی افزود: در نشست با اداره صنعت، معدن و تجارت دزفول مقرر شد بخشی از زیرساختهای شهرک صنعتی برای تجاری سازی طرحها اختصاص یابد.
عصاری گفت: آزمایشگاه مرکزی این دانشگاه یک آزمایشگاه تحقیقاتی است که برای سرویس دهی به نیازهای علمی و ایدهها به سمت صنعت حرکت میکند که امسال 20 میلیارد ریال تجهیزات به آن اضافه شد.
وی با بیان اینکه در حال اخذ مجوز پژوهشکده آب و انرژی در این دانشگاه هستیم، افزود: این پژوهشکده تقاضامحور است و براساس نیاز بیرون فعالیت میکند.
رئیس دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول بیان کرد: با وجود دانشگاههای کشاورزی در سطح خوزستان، نیازی به فعالیت آموزشی در حوزه کشاورزی در منطقه نیست ولی با توجه به اینکه شمال خوزستان قطب کشاورزی است، نیاز به نوآوری و فناوری صنایع تبدیلی و تبدیل انرژی افزوده و بستر پژوهشی برای این فعالیتها احساس میشد که در نظر داریم سایت چهارراه آوج را به این فرآیند اختصاص دهیم تا زیرساختهای پژوهشی فراهم شوند.
وی درخصوص برگزاری سومین کنگره جندی شاپور نیز گفت: طبق برگزاری دوسالانه کنگره جندی شاپور، امسال باید کنگره برگزار میشد ولی با توجه به شرایط موجود و شیوع کرونا، به احتمال قوی، این کنگره به صورت وبینار برگزار خواهد شد.
برچسبها
وزارت علوم تحقیقات و فناوری پژوهش دزفول خوزستان